Kosten

De kosten voor een begrafenis verschillen per gemeente. De kosten voor een begrafenis bestaan uit de volgende kosten:

  • Basiskosten: uitvaartverzorger, laatste verzorging, opbaren, rouwvervoer
  • Plechtigheid: uitvaartdienst, rouwboeket, rouwkaarten, catering
  • Persoonlijke voorkeur: eenvoudige of luxe kist, rouwadvertentie in de krant, volgauto’s, uitgebreide catering, verlenging aula
  • Grafkosten: deze verschillen per gemeente en of u kiest voor een algemeen graf of een eigen graf. De kosten liggen tussen de € 800,00 en € 7000,00
  • ‚ÄčGrafmonument: veel mensen kiezen ervoor om een grafsteen te plaatsen op het graf. De kosten hiervan zijn gemiddeld € 2200,00.

 

"Een goed afscheid helpt u verder"…

Voorgesprek
Via onderstaand formulier kunt u een voorgesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek heeft u alle vrijheid om vragen te stellen. Wij adviseren u graag.

Algemeen graf of eigen graf
Naast de keuze voor een begraafplaats, bepaalt ook het soort graf de hoogte van de grafkosten. U kunt kiezen voor een algemeen graf of een eigen graf. In een algemeen graf komen meerdere personen te liggen die geen band met elkaar hebben. Een eigen graf is ook voor meerdere personen, maar daarbij mag u zelf bepalen wie erin komen te liggen. Dat kunnen familieleden of andere dierbaren zijn.

De kosten van een kist
Ook de prijs van een kist is onderdeel van de kosten van een begrafenis. Bij een begrafenis zijn er veel mogelijkheden voor de kist. Maar u kunt ook kiezen voor iets anders, bijvoorbeeld een wade. Dit is een soort doek waarin de overledene wordt gewikkeld. De overledene wordt dan gedragen op een baarplank.

Er zijn veel soorten kisten. Steeds vaker wordt er bij een begrafenis gekozen voor een milieuvriendelijke kist. bekijk verschillende modellen kisten via de website van Akidia uitvaartkisten.Website bezoeken kan via de volgende link: www.AkidiA.nl

 

Aanvraag voorgesprek

Heeft u behoefte aan een voorgesprek om uitvaartwensen te bespreken? Dat kan. U kunt onderstaand formulier invullen en aan ons verzenden.
Delen: