Na de uitvaart

Na de uitvaart
Voor veel nabestaanden begint de rouw pas echt na de uitvaart. De drukte is voorbij, maar het verlies blijft voelbaar. Onze ervaring in de uitvaartzorg heeft ons geleerd dat contact met elkaar, met lotgenoten of door samen te herdenken, veel troost geeft. Ook kunnen we u ondersteunen met praktische zaken zoals bij financiële of administratieve kwesties. Of wilt u advies over een grafsteen of de asbestemming? We kunnen alles voor u regelen.

Dankbetuigingen
Na de uitvaart kunt u een dankbetuiging sturen aan alle belangstellenden. Een kaart met bijvoorbeeld een bedanktekst of een gedichtje. We helpen u graag een passende dankbetuiging op te stellen of ontwerpen.

Grafmonumenten
Op het graf van de overledene plaatst u natuurlijk graag een grafmonument of gedenkteken dat past bij de overledene. Er is heel veel mogelijk: een monument in klassiek marmer, maar bijvoorbeeld ook een bijzonder sculptuur in glas, een houten boog begroeid met klimop of een lieflijk beeld in brons. Voor monumenten gelden wel enkele wettelijke regels, die per gemeente kunnen verschillen.

As bestemmingen
Na de crematie kan de as van de overledene worden bewaard in een mooie urn, gemaakt van een materiaal naar keuze, of worden uitgestrooid over zee of in de natuur. Een asbestemming is iets heel persoonlijks.

Tastbare herinneringen 
Er zijn ook andere nagedachtenisvormen mogelijk. Zo kan de as van de overledene worden verwerkt in een sieraad of een sculptuur. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een tastbare herinnering.

Rouwverwerking
Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met verlies. Dit kan heel ingrijpend zijn, met bijbehorende gevoelens van verdriet, ongeloof, boosheid, angst en misschien zelfs teleurstelling of schuldgevoel. Wij hebben contact met diverse 
organisaties die u daar in bij kunnen staan.

Delen: