Tijdens de uitvaart

Op de dag van de uitvaart komen afscheid en herinnering op de meest persoonlijke manier samen. Erg definitief deze momenten. Dit wordt uitgedrukt door sprekers, muziek, het eten en drinken en zelfs de locatie. Of u nu kiest voor een ingetogen afscheid in een huiselijke omgeving of bijvoorbeeld een grote uitvaart in een kerk: wij zorgen ervoor dat alles past bij de wensen van u en uw nabestaanden. Herkenning geeft troost en een goed afscheid helpt u verder. Indien gewenst kunnen wij praktische zaken bij u uit handen nemen. Te denken valt aan:
 

Aankleding van de locatie

We vinden het belangrijk dat u afscheid kunt nemen van uw dierbare, in een ruimte waar u zich op uw gemak voelt. Dit kan zijn in een kerk, crematorium of op een locatie naar keuze.

 

De plechtigheid

De afscheidsplechtigheid wordt ingevuld door uw persoonlijke wensen en ideeën. We helpen u graag om hiervoor een draaiboek op te stellen. Hierin staat onder meer wie er spreekt en wanneer en welke muziek er wordt gespeeld. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de uitvaartplechtigheid.

 

Uitvaartmuziek

Met muziek, film en foto’s maakt u van de plechtigheid een dierbaar moment van herkenning. Of u nu een film of foto's wilt projecteren, live muziek of alleen toespraken wenst: wij zorgen voor de technische faciliteiten. Wij draaien de uitvaartmuziek die u of de overledene vooraf zelf heeft gekozen. Want juist de combinatie van uw keuzes maakt een uitvaart persoonlijk.

 

Vervoer tijdens de uitvaart

Onze uitvaartleider regelt graag het rouwvervoer voor u, vaak het onuitgesproken begin van de plechtigheid. Samen met u bekijken we wat er mogelijk is, van traditionele auto’s die met gedempte motor het grind oprijden, tot sierlijke koetsen. We zorgen ervoor dat het rouwvervoer echt past bij de overleden.

 

Catering

Naast het standaardaanbod van koffie en cake, kunt u kiezen voor speciale cateringarrangementen voor na de uitvaartplechtigheid. De uitvaartcatering kan naar uw wensen worden ingevuld.

Condoleance 

Dit kan door middel van een condoleanceavond voor de uitvaart. U kunt zelf kiezen waar of wanneer de de condoleanceavond wordt gehouden. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een condoleance te houden na de begrafenis of crematie.

 

Delen: