Even voorstellen

Kramer Uitvaartzorg schrijft geschiedenis sinds 1951. Graag informeren wij u over het ontstaan van onze onderneming

In 1951 is Kramer Begrafenissen in Boskoop opgericht door Jan Kramer. Hij legde hiermee de basis voor een lange traditie in kwalitatief hoogstaande uitvaartzorg. In 1973 heeft Reinier Kramer het bedrijf van zijn vader overgenomen. In 1974 verhuisden Kramer Begrafenissen naar de Gouwestraat in Boskoop. Hier ontstond zo het eerste uitvaartcentrum van Zuid-Holland buiten de grote steden. Dit uitvaartcentrum is later omgevormd tot de Dorpsrouwkamer en is een begrip geworden in Boskoop. Inmiddels is deze locatie te klein geworden om nog voor uitvaarten te gebruiken.

De jaren '70 – jaren '90

Eind jaren zeventig werd een Waddinxveense Begrafenisonderneming overgenomen en in 1992 werd het Uitvaartcentrum aan de Stationsstraat in Waddinxveen geopend. Een ruimte waar uitvaartdiensten kunnen worden gehouden, condoléances kunnen plaatshebben, kortom; waar alle dingen rondom een uitvaart kunnen geschieden. Ook beschikken zij hier over een familiekamer zodat men, op de momenten dat het men schikt, in alle rust naar uw overleden dierbare kon gaan.

In 1979 werd op verzoek van de heer W. Goedhart, toen de ‘voorloper’ van begrafenisvereniging Simplicitas te Alphen aan den Rijn, zijn werk door ons voortgezet. Al in december 1979 werd het mooie oude huis aan de Prins Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn gekocht en ingericht en verbouwd tot Uitvaartcentrum. Vanuit dat adres zijn duizenden uitvaarten door ons verzorgd.

Vanaf 1995 werd het steeds duidelijker dat er een grotere accommodatie in Alphen aan den Rijn moest komen. Zodoende werd de Salvatorikerk gekocht. Samen met een landelijke uitvaartonderneming werd het project ‘Uitvaartcentrum Alphen aan den Rijn’ aan de Ambonstraat bedacht en zo werd, gezamenlijk, het Uitvaartcentrum naast de kerk gebouwd. Ook hier in Alphen aan den Rijn hebben we twee familiekamers gerealiseerd.

 

Een nieuwe eeuw, een nieuwe start

Beide ondernemingen werkten in het uitvaartcentrum geheel zelfstandig, alleen het gebruik van het gebouw was gezamenlijk. Per 1 januari 2013 is het uitvaartcentrum alleen nog van Kramer Uitvaartzorg en halverwege 2013 is iedere binding met de andere uitvaartonderneming vervallen.

In de loop der jaren is het uitvoeren van uitvaarten steeds uitgebreider geworden, zodoende was de naam Kramer Begrafenissen niet meer allesomvattend en is geleidelijk de naam Kramer Uitvaartzorg ontstaan.

 

2017 – De overname

Sinds 2017 is de onderneming overgenomen door Peter en Cees Kamsteeg, Voor u veranderd er verder niks, het huidige team blijft bestaan en wordt uitgebreidt. Kortom Kramer uitvaartzorg was er voor u, en blijft er voor u.

 

Onze dank gaat uit naar….

Wij bedanken Reinier Kramer voor zijn jaren lange dienstverlening en wensen hem samen met zijn vrouw het beste voor de toekomst.

 

Delen: