Werkwijze

Een betekenisvolle uitvaartweek

De dagen tussen het overlijden en de begrafenis of crematie zijn vaak bijzonder en waardevol. Er is tijd en ruimte om het eerste besef van het verlies door te laten dringen. Emoties en herinneringen kunnen gedeeld worden en het samen zijn zal uw allen goed doen. Geleidelijk groeit u toe naar de invulling van het laatste afscheid. Dit proces begeleiden wij zorgvuldig en met volledige aandacht en deskundigheid. We ondersteunen u waar nodig of gewenst.

Wanneer de uitvaart met u besproken is, ontvangt u van ons een duidelijke kostenindicatie. In de uiteindelijke nota zal u niet voor verrassingen komen te staan.

Wij hechten erg veel waarde aan dat uw wensen de uitvoering van de uitvaart bepalen. Wij zijn er om u daarin bij te staan en alle praktische zorgen voor u uit handen te nemen. Daarom zullen wij een intensief contact met u onderhouden tot na de uitvaart. U moet met een tevreden gevoel terug kunnen kijken op de uitvaart.

Een eigenzinnig afscheid

Bij het vormgeven van een begrafenis of crematie is er maar weinig wat moet en veel wat kan. We bespreken wat u bij het afscheid wilt uitdrukken en welke sfeer u zoekt. Het gaat erom dat het voor u betekenisvol is en bij u past. Wij dragen zo nodig ideeën en mogelijkheden aan, echter bepaalt u hoe het afscheid vorm krijgt. We hebben dagelijks contact en nemen zoveel tijd als u nodig heeft. Op de achtergrond regelen wij alles om het afscheid volgens uw wensen te laten plaatsvinden. Op de dag van de uitvaart en tijdens de condoleance zorgen wij dat alles volgens afspraak verloopt.

Samen terugkijken

Enkele weken na de uitvaart nemen wij contact met u op om te horen hoe het met u gaat en om na te praten. Samen kijken wij terug op de dagen voor de uitvaart, waarin we zo intensief met elkaar zijn opgetrokken. We bespreken hoe u de begrafenis of crematie ervaren heeft. Wellicht heeft u nog vragen of zorgen waar wij u mee kunnen helpen.

 

Delen: