Werkwijze

Een betekenisvolle uitvaartweek

De dagen tussen het overlijden en de begrafenis of crematie zijn vaak bijzonder en waardevol. Er is tijd en ruimte om het eerste besef van het verlies door te laten dringen. Emoties en herinneringen kunnen gedeeld worden en het samen zijn zal uw allen goed doen. Geleidelijk groeit u toe naar de invulling van het laatste afscheid. Dit proces begeleiden wij zorgvuldig en met volledige aandacht en deskundigheid. We ondersteunen u waar nodig of gewenst.

Wanneer de uitvaart met u besproken is, ontvangt u van ons een duidelijke kostenindicatie. In de uiteindelijke nota zal u niet voor verrassingen komen te staan.

Wij hechten erg veel waarde aan dat uw wensen de uitvoering van de uitvaart bepalen. Wij zijn er om u daarin bij te staan en alle praktische zorgen voor u uit handen te nemen. Daarom zullen wij een intensief contact met u onderhouden tot na de uitvaart. U moet met een tevreden gevoel terug kunnen kijken op de uitvaart.

Een persoonlijk afscheid

We overleggen met u over de uitvaart omdat die voor u betekenisvol en passend moet zijn. Wij kunnen suggesties doen maar u bepaalt hoe het afscheid vorm krijgt. Daarom hebben we veelvuldig contact en nemen de tijd die u nodig heeft. Ondertussen regelen wij alles om de uitvaart naar uw wensen uit te voeren. Wij zorgen dat alles volgens afspraak verloopt.

Samen terugkijken

Enkele weken na de uitvaart nemen wij contact met u op om na te praten. Samen kijken wij terug op de dagen voor de uitvaart en bespreken wij hoe u de uitvaart ervaren heeft. Wellicht heeft u nog vragen of zorgen waar wij u mee kunnen helpen.
 
Na de begrafenis of crematie moeten er nog allerlei praktische zaken geregeld worden. Kramer Uitvaartzorg kan u daarbij adviseren en ondersteunen. Deze nazorg bieden wij u als service aan. We bieden u hierbij veel praktische informatie b.v. over afmelden of opzeggen van abonnementen, bankrekeningen of lidmaatschappen. Mogelijk wilt u nog een tekst opstellen voor een dankbetuiging.
 
Wij adviseren u ook graag bij het uitzoeken van een gedenksteen, urn of herinneringssieraden.

 

Delen: